Termékek Menü
0

Egészséged zöld kapuja

Egészséged zöld kapuja

Olyan élelemre van szükséged, ami TÁPlálja a testedet. Nem csak energiával látja el, hanem megadja mindazt, ami a sejtek működéséhez elengedhetetlen.

Mégis. A napi étkezésekből, amely bár a mi helyzetünkben bőséges, kimarad az ÉLET. Nagy szavak, de az 'agyonfeldolgozott' kész, vagy félkész ételek sokat veszítenek eredeti tápértékükből- míg kalória tartalmukból semmit-, és nem elegendők a harmonikus ,egészséges működéshez. 

Tudod, hogy így van. A csapból is ez folyik. Mégis, teszel valamit a tested táplálása érdekében? 

Vagy túl nagy erőfeszítés lenne? Ne hidd. Képzeld el, hogy szinte sohasem vagy náthás, hogy rugalmasan jársz, mint gyerekkorodban, nem fáj a játék, hanem élvezet, és ezek után jól alszol, amikor annak itt az ideje. Igen, igen, még 80 éves korodban is. 

Azok az anyagok, amelyeket nem tud a tested előállítani, az un. esszenciális anyagok, külső forrásból, szinte csak az étkezésen keresztül szerezhetők be. 

Egyre inkább elterjed az a nézet, hogy az emberiség mindig is vitaminhiányos állapotban élt túl, de a mai helyzet szélsőségesen, és nagy tömegeknél idéz elő hiányállapotot, és ezek után hiánybetegséget.

Amíg vándorolt, és gyűjtögetett az EMBER, előbb-utóbb, a nagyon változatos táplálékból, minden szükséges élelmi anyagot megkapott a szervezete.

Amikor letelepedett, akkor a territórium adottságai folytán kialakultak hiánybetegségek, például a jódhiányos területeken a golyva. De még sokáig nagyon változatosan étkeztek az emberek, gyakorlatilag minden ehetőt feldolgoztak és elfogyasztottak valahogy. 

Az utóbbi 150 évben gazdagabb lett az élelmiszerek mennyisége Európában, de jelentősen csökkent a variabilitás, ezzel a TÁPálék változatossága is, bár a falusi környezetben még nagyanyáink időnként felhasználtak salátának tyúkhúrt, pitypangot, fűszernek repkényt,vadmurokot. Tudtad, hogy a mai Magyarország területén is 137 féle zöld 'gyom-, és gyógynövényt' használtak? És 48 féle állat húsát ették. Te ma mennyit ismersz , és hány féle kerül egy évben az asztalodra?

A városiasodás, és a fejlett, központosított mezőgazdálkodás erősen rontott a helyzeten, ma világon a 3300 féle ehető növényből mindössze 20 adja a világ élelmiszer fogyasztásának 97%-át.

Egy újabb lépés a sivárosodás felé, hogy fiataljaink nagy hányada válogat az ételek között, és a felelhető nem túl nagy választékból is csak igen keveset, néhányat hajlandó elfogyasztani. És szűkítem a kört, a csirkehúsból is csak a mellehúsát. Hallottatok már ilyenről?

És még fokozódik a helyzet: a kínált élelmiszerek beltartalma romlik, statisztikákat mutathatnánk ( nutritionvalue.org) az az 1900-as évek , és a 2000-es évek élelmiszereinek vitamin, ásványi anyag, és nyomelem tartalma változásairól. Döbbenetes a különbség, döbbenetes a csökkenés. 

Az a kívánatos megoldás, ha visszatérünk a természet kincseihez, hiszen az ember is természeti lény, a testünk, igen, a Te tested is a természetes élelem befogadására és feldolgozására fejlődött, nem a szintetikus , színes, ízfokozókkal dúsított kémiai csodák befogadására. Persze becsapnak bennünket, és mi hagyjuk, mert színes, illatos, édes, sós, zsíros, amit kínálnak, mindaz, amiért természeti lény korunkban komoly erőfeszítést kellett tenni: megvárni, míg megérik a gyümölcs, ami élénk színnel, és vonzó illattal jelzett a természet,  megkeresni a só lelő helyeket, kicselezni a méheket, nagyvadat elejteni a húsáért és zsírjáért.

Most mindezt egyszerre kapjuk egy gyorsmenüben. Gondoltál már erre? Naná, hogy ízlik!!!!!

Az egészséged zöld kapuja? Adhatok tanácsot a réten összegyűjteni az aktuálisan zöldellő tavaszi, nyári , őszi ehető növényeket. Ha kellő tudatossággal csinálod, minden ott van bennük, amire a sejtjeidnek szüksége van, Megtanulod felismerni az ehető, és hasznos gyógynövényeket? Összegyűjtöd, készítesz ételt belőle, és megeszed? Ha a válaszod : igen, most ne olvass tovább. ( Írj egy e-mailt: info@imune.bio  info@algaesvitamin.hu  és küldök erről anyagot)

Ha a válaszod: háááát, nemigen, akkor ajánlok egy egyszerű megoldást. Egyél algát! 

A Chlorella Vulgaris, és a Spirulina - szinte mindenki hallott már a mikro-algák nagyszerű hatásáról, mégis kevesen építették be a mindennapi étkezésükbe- egyszerűn megoldhatja az elromlott táplálkozási rendszerünket. Egyszerűen. Annyira összetett forrása a mikro-tápanyagoknak mindkét említett mikro-alga, hogy képes feltölteni az emberi testet vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel.

Az ajánlott adag ehhez 3-5 gr naponta, de jó hír, hogy nagyobb mennyiséggel gyorsabban megy a folyamat, ugyanis a mikro-algák a kutatások szerint nagyobb, mint 80%-os arányban felszívódnak. 

És még egy jó hír, hogy a Green Life termékcsaládba jóizű algatörzset csomagoltak. Nem tarthat vissza a pocsolya íz, ne legyen kifogásod. Próbáld ki, adj magadnak 3 hónapot és figyeld a testedet. 

Ott is javulást fogsz tapasztalni, ahol nem is vártad, ugyanis a természet nem válogat, mint a gyógyszerek. Átfogóan hat, és szinergikus hatást fejt ki. A szinergia valami olyasmit takar, hogy egységesen, egymás hatását felerősítve, és támogatva fejti ki a hatását egy-egy adalék anyag, nagyobb mértékben, mint az ugyanekkora tartalmú mono hatóanyag tartalmú mesterséges vitaminok, ásványi anyagok. 

Az is hír, és fontold meg: a táplálék pótlást egy 'életen át kell játszani"

Hittel, szertettel: Virág Éva egészség kaland szervező

                                         alga és vitaminszakértő

Figyelmeztetetés.

A leírt adatok kizárólag tájékoztató céllal, a Magyar Alkotmány 61.§-ában rögzített szabad vélemény-nyilvánítás alapján íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó adatok és ajánlások szabad véleményt tükröznek, és gyakran nem egyeznek a hivatalos- 3, 4 betűs- szervezetek vagy a hivatalos orvoslás ajánlásával és véleményével.

Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak, vagy kezelési javaslatnak. Itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt alkalmazná az itt megfogalmazott dolgokat, keresse föl orvosát, és kérje ki a véleményét.

Figyelem: A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására. 

 

(document.getElementById('ki-vagy')